Yin Yoga

Yin Yoga kjennetegnes av at man beveger seg mykt inn i ulike stillinger. Vi holder stillingene over tid, gjerne 3-5 minutter med et ønske om å slappe av i muskulatur. Ved hjelp av tyngdekraften, sammen med fokus på rolige og dype åndedrag gir dette kroppen mulighet til passivt å strekke bindevev og styrke leddene.

Bindevev er et viktig organsystem, og finnes i hele kroppen. I Yin Yoga arbeider vi særlig med det fastere og tykkere bindevev, gjerne sener og leddbånd som er mindre elastisk og trenger mer tid for å kunne reagere på et strekk. Derfor går vi rolig inn i de ulike stillingene og holder strekket over tid mens vi hengir oss til indre ro og stillhet.

yoga askøy

Gentle Flow

Gentle Flow er en klassisk, helhetlig time som passer for alle, også nybegynnere.  Vi beveger oss mykt og rolig, i både sittende og stående stillinger. Timen gir deg styrke, økt bevegelighet og balanse, og avsluttes alltid med en deilig avspenning.

Restitusjon og velvære yoga

En yin basert time med innslag av myke bevegelser for å komme i kontakt med hele deg. Vi jobber med dyp muskulatur og bindevevet. Vi har fokus på å komme i kontakt med en indre stillhet og tilstedeværelse slik at kropp og sinn kan gi slipp på spenninger og smerte.
Hver time har vi fokus på ulike tema som kan fremme mer klarhet og aksept i din nåværende situasjon.

Timen vil inkludere:  Asana, pusteteknikker og ulike meditasjoner, musikk og eteriske oljer.

MediYoga

MediYoga er en myk, men allikevel kraftig yoga som passer for alle. Så selv de som har fysiske begrensninger kan ha nytteverdi av å utføre MediYoga. På kurset går vi gjennom terapeutiske øvelser, og fokuserer på pusten og meditasjon.

Denne formen for yoga går i dybden og kan gi deg styrke på alle plan. Mediyoga virker også forebyggende og kan brukes som selvutviklingsverktøy.

Det som gjør MediYoga unikt er at denne yogaformen er utviklet for å være terapeutisk, at det finnes forskning som tydelig viser at MediYoga fungerer, og at alle instruktører har grunnleggende medisinsk kunnskap. Dette er en trygghet for både instruktør og deltaker på MediYoga-kurs.

yoga askøy

Barselyoga

Dette er et kurs for deg som nybakt mamma, og hvor babyen er med. På kurset fokuserer vi på å styrke og fremme funksjonalitet i kjernemuskulaturen og bekkenbunnen etter fødsel, vi går gjennom forebyggende øvelser for stive skuldre, nakke og rygg, og lærer avspenningsteknikker. Kurset er en fin anledning til å treffe andre nybakte mødre, samtidig som vi har en fin stund på matten med babyene vår. Hver time avsluttes med en runde babymassasje, og timene foregår på babyens premisser.

 

Yoga for gravide

På yogakurs for gravide tar vi for oss styrkende og dynamiske øvelser som fremmer fleksibilitet, sirkulasjon og balanse. Vi ivaretar både mammaen og babyen i magen♥
Alle øvelsene vi gjør er trygge å utføre for den gravide, og er kvalitetssikret av fysioterapeut.

Kursets innhold:
Pusteteknikker
Styrkende og dynamiske øvelser som er tilpasset den gravide kroppen
Bekkenbunnstrening
Fødselsforberedende øvelser 
Fødselens forløp
Avspenningsteknikker

Kurset passer for alle, men du bør være over uke 12 i svangerskapet. Ingen forkunnskaper innen yoga er nødvendig- kom som du er.